Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
20-30 min

Engelsk fiskegrateng

Om du har rester igjen etter gårsdagens fiskemiddag er dette oppskriften for deg. Med ferdigkokt fisk og potet trenger du bare ha alt i formen og steke i stekeovnen.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Om du ikke har rester av fisk og potet må dette kokes og renses på forhånd.

  • Mos fisk og potet med gaffel og rør inn melk, sammenvispede egg og hakket persille. Spe med mer melk hvis massen virker for fast og tørr.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Ha massen i godt smurt form og dryss revet ost på toppen.

  • Stek gratengen nede i stekeovnen til den er fast og gyllen på toppen, ca. 30 minutter.

Server gratengen nystekt med salat, og gjerne smeltet smør eller en saus ved siden av.

Tips: Til denne oppskriften kan du også bruke rester av hvitfisk og laks. Du kan også variere den med andre urter eller krydder.