Torsk- og potetgrateng med sennep

Torsk- og potetgrateng med sennep

Dette er en annen variant av fiskegrateng med potetmos og grønnsaker. Denne oppskriften er lett å like for både for liten og stor.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 3,62068465517242

Ingredienser

Antall porsjoner

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær torskefileten, gulrot, sellerirot og purre i terninger.

  • Skrell potet, del i to og kok møre.

  • Kok opp vann med salt, ha i gulrot og sellerirot og la koke i et par minutter.

  • Ha i purre, la koke i ca. 20 sekunder og hell av kokevannet.

  • Hell kokevannet av poteten og mos den grovt sammen med dijonsennep.

  • Ha grønnsaker og egg i potetmosen, og rør rundt så egget ikke rekker å stivne.

  • Smak til potetblandingen med salt og pepper, og la kjølne litt.

  • Smelt smør i en stekepanne og og rør inn griljermel.

  • Vend torsken forsiktig inn i potetblandingen og ha i en smurt ildfast form.

  • Ha smør og griljermel over formen og stek i stekeovnen i ca. 25 minutter.

Server med gressløk drysset over.

Bra mat for hjernen og kroppenDenne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.