Torsk- og potetgrateng med sennep
Dette er en annen variant av fiskegrateng med potetmos og grønnsaker. Denne oppskriften er lett å like for både for liten og stor.
Fremgangsmåte
-
Sett stekeovnen på 200 °C.
-
Skjær torskefileten, gulrot, sellerirot og purre i terninger.
-
Skrell potet, del i to og kok møre.
-
Kok opp vann med salt, ha i gulrot og sellerirot og la koke i et par minutter.
-
Ha i purre, la koke i ca. 20 sekunder og hell av kokevannet.
-
Hell kokevannet av poteten og mos den grovt sammen med dijonsennep.
-
Ha grønnsaker og egg i potetmosen, og rør rundt så egget ikke rekker å stivne.
-
Smak til potetblandingen med salt og pepper, og la kjølne litt.
-
Smelt smør i en stekepanne og og rør inn griljermel.
-
Vend torsken forsiktig inn i potetblandingen og ha i en smurt ildfast form.
-
Ha smør og griljermel over formen og stek i stekeovnen i ca. 25 minutter.
Server med gressløk drysset over.