Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
40-50 min

Fiskecurry med kokosmelk

Lag en eksotisk curry med opprinnelse fra Thailand neste gang du har lyst på asiatisk mat. Shrimp paste er det som gir denne oppskriften den gode smaken.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær torskefileten i serveringsstykker.

  • Rist korianderfrø og karve på tørr wokpanne. 

  • Skjær sjalottløk, hvitløk, ingefær, sitrongress og chili i mindre biter, og kjør i en foodprosessor sammen med korianderfrø, karve, muskat, pepper, shrimp paste og olje til en jevn pasta.

  • Varm wokpannen og stek torsken i litt olje til den er gyllenbrun, ca. 1 minutt på hver side.

  • Tilsett currypastaen og rør forsiktig.

  • Ha i kokosmelk og bønnespirer, og la det hele trekke i 5-6 minutter under omrøring.

  • Smak til med salt og pepper.

Server med jasminris ved siden av.