Fiskekraft
Lag din egen fiskekraft på de restene du har igjen etter at du har filetert fisk. Fiskekraften kan du fryse i porsjonspakninger og ta opp når du skal lage fiskesuppe.
Fremgangsmåte
Vask fiskeavskjær og fisken godt. Fjern blodrand og gjeller.
Vask grønnsaker og del dem i store biter. Bruk kun den grønne delen på purren.
Legg fisk, grønnsaker, laurbærblad, salt og pepper i en kasserolle, og fyll på kaldt vann til det så vidt dekker.
Kok opp og la det hele stå og trekke i 20-30 minutter.
Fjern skum som danner seg på toppen.
Ta ut fiskeavskjær og grønnsaker når kraften er ferdig kokt og sil kraften.
Ønsker du en kraftigere smak på kraften, eller at den tar mindre plass i fryseboksen, så kan du koke den inn. Det vil si du lar kraften fosskoke til mengden er halvert.
Tips: I denne fiskekraften kan du bruke all type hvitfisk.