Fiskesuppe med reker
Fiskesuppe handler om gode råvarer i god kraft. Denne oppskriften med laks, torsk og reker er en god suppe som passer til hele familien.
Fremgangsmåte
Lag saus ved å smelte smør, røre inn hvetemel og spe med melk.
Hold sausen varm.
Skjærlaks og torsk i terninger, og finhakk persille og gressløk.
Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i små terninger.
Finhakk løk og skjær resten av grønnsakene i strimler.
Kok opp fiskebuljong, tilsett grønnsakene og kok i 1 minutt.
Tilsett sausen, og smak til med salt og pepper.
Kok opp og tilsett fisk og tomat.
Sett ned varmen og la suppen koke til fisken er ferdig.
Tilsett reker helt til slutt, kok opp og bland forsiktig.
Ha i lakserognen og server suppen straks.