Hjemmelagde fiskepinner
Fiskepinner lager du enkelt selv, og sammen med potetmos og salat smaker retten ekstra godt. En kjempegod middag med tilbehør som faller i smak hos både små og store.
Fremgangsmåte
- Skjær torsken i ca. 2 cm brede strimler.
- Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.
- Pisk sammen egg og melk i en annen skål.
- Ha griljermel i en tredje vid skål.
- Vend fiskestrimlene først i hvetemel med salt og pepper.Vend dem deretter i egg- og melkeblandingen. Vend dem til slutt i griljermelet.
- Stek de panerte fiskestrimlene i flytende margarin i varm stekepanne til de er gyllenbrune, ca. 4 minutter på hver side.
- Legg de stekte fiskepinnene over på tørkepapir.
Potetmos
- Vask og skrell potet, skjær dem i store terninger og kok dem i usaltet vann.
- Hell fra kokevannet og la potetene dampe fra seg.
- Mos potetene og rør inn melk til ønsket konsistens.
- Rør inn flytende margarin og varm opp potetmosen.
- Smak til med salt og pepper.
Servering
- Server nystekte fiskepinner sammen med potetmos og salat.
Tips: Du kan bruke andre fisketyper til å lage fiskepinner, som for eksempel hyse eller sei.