Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Isidor
Cooking time20 min
Difficulty levelLett

Hjemmelagde fiskepinner

Fiskepinner lager du enkelt selv, og sammen med potetmos og salat smaker retten ekstra godt. En kjempegod middag med tilbehør som faller i smak hos både små og store.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær torsken i ca. 2 cm brede strimler.
  • Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.
  • Pisk sammen egg og melk i en annen skål.
  • Ha griljermel i en tredje vid skål.
  • Vend fiskestrimlene først i hvetemel med salt og pepper.Vend dem deretter i egg- og melkeblandingen. Vend dem til slutt i griljermelet.
  • Stek de panerte fiskestrimlene i flytende margarin i varm stekepanne til de er gyllenbrune, ca. 4 minutter på hver side.
  • Legg de stekte fiskepinnene over på tørkepapir.

Potetmos

  • Vask og skrell potet, skjær dem i store terninger og kok dem i usaltet vann.
  • Hell fra kokevannet og la potetene dampe fra seg.
  • Mos potetene og rør inn melk til ønsket konsistens.
  • Rør inn flytende margarin og varm opp potetmosen.
  • Smak til med salt og pepper.

Servering

  • Server nystekte fiskepinner sammen med potetmos og salat.

Tips: Du kan bruke andre fisketyper til å lage fiskepinner, som for eksempel hyse eller sei.