Kokt torsk med brokkolikrem og glaserte gulrøtter
I denne oppskriften får torsken en fantastisk smak med krydder og urter i kokevannet. Som tilbehør er det brokkolikrem, appelsinglaserte gulrøtter og ovnsbakte poteter.
Fremgangsmåte
Skjær torsken i serveringsstykker.
Skjær strimler av det oransje ytterste skallet på appelsinen og skjær løk i skiver.
Kok opp vannet og tilsett appelsinskall, løkskiver, salt, persillestilker, sorte pepperkorn, korianderfrø, fennikelfrø og stjerneanis. La kokevannet stå og trekke i 10 minutter så det blir god kryddersmak.
Legg i torskestykkene, kok opp og la dem trekke i 10 minutter. Ta av skinnet før servering.
Brokkolikrem
Plukk noen små buketter av brokkolien og legg til siden.
Rens resten av brokkolien, skjær i små biter og kok i usaltet vann til alt er mykt.
Hell av kokevannet, og mos kokt brokkoli og smør godt sammen.
Rør inn crème fraîche, og smak til med salt og kajennepepper.
Stek de ekstra brokkolibukettene lett i smør og smak dem til med salt og pepper.
Vend dem forsiktig inn i brokkolikremen ved servering.
Glaserte gulrøtter
Press saften av appelsin og finhakk rosmarin.
Smelt smør i en kasserolle, og ha i saft av appelsin, rosmarin og honning.
Skrell og skjær gulrot i staver, og ha i kasserollen.
La gulrotstavene surre til de er myke.
Dryss over litt salt og pepper like før servering.
Server kokt torsk med brokkolikrem, glaserte gulrøtter og ovnsbakte poteter.