Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
50-60 min

Kokt torsk med brokkolikrem og glaserte gulrøtter

I denne oppskriften får torsken en fantastisk smak med krydder og urter i kokevannet. Som tilbehør er det brokkolikrem, appelsinglaserte gulrøtter og ovnsbakte poteter.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær torsken i serveringsstykker.

  • Skjær strimler av det oransje ytterste skallet på appelsinen og skjær løk i skiver.

  • Kok opp vannet og tilsett appelsinskall, løkskiver, salt, persillestilker, sorte pepperkorn, korianderfrø, fennikelfrø og stjerneanis. La kokevannet stå og trekke i 10 minutter så det blir god kryddersmak. 

  • Legg i torskestykkene, kok opp og la dem trekke i 10 minutter. Ta av skinnet før servering.

Brokkolikrem

  • Plukk noen små buketter av brokkolien og legg til siden. 

  • Rens resten av brokkolien, skjær i små biter og kok i usaltet vann til alt er mykt. 

  • Hell av kokevannet, og mos kokt brokkoli og smør godt sammen. 

  • Rør inn crème fraîche, og smak til med salt og kajennepepper. 

  • Stek de ekstra brokkolibukettene lett i smør og smak dem til med salt og pepper. 

  • Vend dem forsiktig inn i brokkolikremen ved servering.

Glaserte gulrøtter

  • Press saften av appelsin og finhakk rosmarin. 

  • Smelt smør i en kasserolle, og ha i saft av appelsin, rosmarin og honning. 

  • Skrell og skjær gulrot i staver, og ha i kasserollen.

  • La gulrotstavene surre til de er myke. 

  • Dryss over litt salt og pepper like før servering.

Server kokt torsk med brokkolikrem, glaserte gulrøtter og ovnsbakte poteter.