Gå til hovedinnhold
30-40 min

Lettvint torskeform

Ovnsbakt torsk er enkel og god middag. I denne oppskriften lager du en form med torsk, blomkål, paprika, spinat, hvitløk og crème fraîche, og serverer med poteter.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær torsken i biter på ca. 3 cm.

  • Del blomkål i små buketter, og skjær paprika og spinat i strimler.

  • Press hvitløk, bland med crème fraîche og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

  • Ha crème fraîche i bunnen av en smurt ildfast form og legg torsk, blomkål og paprika over.

  • Stek formen i stekeovnen i 15 minutter, ta den ut og legg over spinat.

  • Ha formen tilbake i stekeovnen og stek til fisken er ferdig, ca. 5 minutter.

Server med sitronbåter og kokte poteter ved siden av.