Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
30-40 min

Ovnsbakt torsk i tomatsaus

En herlig rett av ovnsbakt torskefilet i hjemmelaget frisk tomatsaus med litt hvitløk og chili. Server med ris, og du har et nydelig måltid for hele familien.

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C. 

  • Skjær torskefileten i serveringsstykker og dryss med salt.

Tomatsaus

  • Grovhakk løk, skjær hvitløk i tynne skiver, paprika i biter og finhakk chili.

  • Surr løk og hvitløk i olje til løken er blank. 

  • Tilsett paprika, chili, hermetiske tomater og basilikum, og kok et par minutter. 

  • Smak til med salt og hell over i en ildfast form.

  • Legg fiskestykkene i sausen og press litt sitron over stykkene. 

  • Dekk formen med aluminiumsfolie og bak midt i stekeovnen i ca. 20 minutter.

Server med ris ved siden av.