Ovnsbakt torsk med blomkålris

Ovnsbakt torsk med blomkålris

I denne oppskriften finner du mye spennende. Torsk bakt med parmaskinke, ris laget av blomkål, og stekte grønnsaker. Sunt og godt. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering 1 5 3,41463

Ingredienser

Antall porsjoner

Serveres med

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær torsk i porsjonsstykker og dryss salt over.

  • Surr parmaskinke rundt torskestykkene og legg dem i en ildfast form.

  • Bak torsken i stekeovnen i 10-15 minutter, avhengig av tykkelsen på stykkene.

Blomkålris

  • Press saften fra sitron, rens blomkål for blader og finhakk persille.

  • Riv blomkål med et grovt rivjern, og bland det sammen med sitronsaft.

  • Ha rapsolje i en stekepanne og stek blomkålrisen gyllen på middels varme, i ca. 4 minutter.

  • Vend inn persille og revet parmesan.

Tilbehør

  • Del cherrytomat i to og skjær paprika i strimler.

  • Fres det raskt i rapsolje. 

Server torsken med blomkålris og grønnsakene. 

Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.