Ovnsbakt torsk med pesto
Torskefileten smaker ekstra godt smurt med pesto og bakt i stekeovnen sammen med hvitløk, paprika og brokkoli. En frisk og fargerik rett som vil falle i smak hos hele familien.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 200 °C.
Skjær torskefilet i serveringsstykker og dryss over litt salt og pepper.
Vask, rens og skjær løk og hvitløk i tynne skiver.
Vask og rens brokkoli og paprika.
Skjær brokkoli i små buketter og paprika i biter.
Løs opp buljongterning i vannet.
Legg grønnsakene over i en smurt ildfast form.
Drypp olivenolje over grønnsakene og hell i buljongen. Dryss over litt salt og pepper.
Legg torskestykkene over grønnsakene.
Press sitronsaft over torskestykkene og smør på pesto.
Dekk formen med aluminiumsfolie.
Stek retten midt i stekeovnen i ca. 20 minutter eller til fisken er ferdig.
Server ovnsbakt torsk med ris ved siden av.