Ovnsbakt torsk med salat og rekesaus
I denne oppskriften gir vi ovnsbakt torsk godt tilbehør. En smakfull salat og saus med reker og dill er verd å prøve.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 °C.
Skjær torsken i serveringsstykker.
Rør ut salt i kaldt vann til alt er oppløst, og la fisken ligge i saltlaken i ca. 8 minutter.
Ta fiskestykkene opp av laken, tørk dem og legg på et stekebrett med bakepapir.
Bak i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 6 minutter.
Salat
Skjær tomat og agurk i terninger på ca. 1 cm, og skjær vårløk i tynne skiver.
Ha grønnsakene i en bolle med finhakket persille.
Drypp over olivenolje, og smak til med saften av sitron, salt og pepper.
Saus
Smelt smør og rør inn hvetemel.
Spe med fiskekraft og matfløte, litt om gangen.
Smak til med salt.
Ha i reker og dill rett før servering.
Server ovnsbakt torsk med salat og saus.