Ovnsbakt torsk med skinke
Lyst på et deilig måltid som passer til både hverdags og fest? Prøv torsk med spekeskinke. En ny vri på juletorsken som mange har til middag i julen.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Skjær torsk i serveringsstykker og dryss salt og pepper over.
- Legg en teskje smør på hvert torskestykke.
- Rull en skive skinke rundt hvert torskestykke og legg dem i en smurt ildfast form.
- Legg tomatene i formen og stek i ca. 10 minutter.
Rotmos
- Rens, skrell og del alle rotgrønnsakene i jevne biter. Her kan du bruke en blanding av ulike rotgrønnsaker som kålrot, gulrøtter, sellerirot, pastinakk og jordskokk.
- Kok grønnsakene helt møre med en god klype salt i vannet.
- Hell av kokevannet og mos rotgrønnsakene med fløte og smør. Smak til med salt og pepper.
Dampede asparges
- Knekk av den trevlete delen nederst på aspargesen.
- Kok opp vann (bruk 1.5 ss salt pr. liter vann).
- Legg aspargesen i det kokende vannet, og la de koke i 2-4 minutter. Koketiden er avhengig av tykkelsen på aspargesen.
- Når den er ferdig kokt, avkjøl aspargesen i iskaldt vann.