Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking time30-40 min
Difficulty levelLett
Vurdering4/5

Ovnsbakt torsk med tomat og basilikum

Tomat og basilikum er gode smaker som passer godt til torsk. Denne oppskriften har få ingredienser så den er lett å lage. Den kan fort bli en hverdagsfavoritt.

Unngå at skjermen går i dvale
)

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Sett stekeovnen på 150 °C.
  • Skjær torskefileten i biter.
  • Skrell og kok potet møre i usaltet vann, og skjær i skiver.
  • Skjær sjalottløk og hvitløk i skiver, og surr i olivenolje til løken er myk.
  • Rør inn tomatpuré og la den surre godt.
  • Tilsett hermetiske tomater og oliven, og la sausen koke i 5 minutter.
  • Smak til med kajennepepper, salt og pepper, og vend inn basilikumblader.
  • Legg torsk, potet og saus lagvis i en smurt ildfast form, og stek i stekeovnen i ca. 20 minutter.
  • Server med brød ved siden av.