Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Ovnsbakt torsk med tomat og basilikum

Tomat og basilikum er gode smaker som passer godt til torsk. Denne oppskriften har få ingredienser så den er lett å lage. Den kan fort bli en hverdagsfavoritt.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 150 °C.

  • Skjær torskefileten i biter.

  • Skrell og kok potet møre i usaltet vann, og skjær i skiver.

Saus

  • Skjær sjalottløk og hvitløk i skiver, og surr i olivenolje til løken er myk.

  • Rør inn tomatpuré og la den surre godt. 

  • Tilsett hermetiske tomater og oliven, og la sausen koke i 5 minutter.

  • Smak til med kajennepepper, salt og pepper, og vend inn basilikumblader.

  • Legg torsk, potet og saus lagvis i en smurt ildfast form, og stek i stekeovnen i ca. 20 minutter.

Server med brød ved siden av.