Torsk- og brokkolipai
En pai kan fylles med omtrent det du måtte ønske, men i denne oppskriften foreslår vi torsk og brokkoli. Server med en salat ved siden av.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 °C.
Skjær torskefileten i store terninger.
Kjevle ut butterdeigen med hvetemel til den er ca. 2 mm tykk, og kle den på innsiden av en smurt rund form.
Finhakk løk og del brokkolien i små buketter.
Rens brokkolistilken og skjær den i tynne skiver.
Kok brokkoli i ca. 30 sekunder i kokende lettsaltet vann, ta dem opp av vannet og legg på litt tørkepapir.
Surr løken myk i smør og ha i melken så blandingen får kjølne.
Ha egg og rømme i løkblandingen, og smak til med salt, pepper og litt muskat.
Legg fisketerninger og brokkolibuketter i paiformen, og hell eggeblandingen over.
Stek paien i stekeovnen i ca. 20 minutter.
Dryss brokkoliskivene over når du tar den ut, og la den avkjøles litt.
Server paien lun med salat ved siden av.
Tips: Om du har rester igjen fra gårsdagens fiskemiddag kan du bruke disse i pai.