Gå til hovedinnhold
Foto: Terje Svendsen
50-60 min

Torsk- og brokkolipai

En pai kan fylles med omtrent det du måtte ønske, men i denne oppskriften foreslår vi torsk og brokkoli. Server med en salat ved siden av.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær torskefileten i store terninger.

  • Kjevle ut butterdeigen med hvetemel til den er ca. 2 mm tykk, og kle den på innsiden av en smurt rund form.

  • Finhakk løk og del brokkolien i små buketter.

  • Rens brokkolistilken og skjær den i tynne skiver.

  • Kok brokkoli i ca. 30 sekunder i kokende lettsaltet vann, ta dem opp av vannet og legg på litt tørkepapir.

  • Surr løken myk i smør og ha i melken så blandingen får kjølne. 

  • Ha egg og rømme i løkblandingen, og smak til med salt, pepper og litt muskat. 

  • Legg fisketerninger og brokkolibuketter i paiformen, og hell eggeblandingen over.

  • Stek paien i stekeovnen i ca. 20 minutter.

  • Dryss brokkoliskivene over når du tar den ut, og la den avkjøles litt.

Server paien lun med salat ved siden av.

Tips: Om du har rester igjen fra gårsdagens fiskemiddag kan du bruke disse i pai.