Foto: Synøve Dreyer
Torsk- og potetgrateng med sennep
Dette er en annen middagsvariant av fiskegrateng med potetmos og grønnsaker. Denne oppskriften er lett å like for både for liten og stor, med sennep som en spennende smak.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Skjær torskefileten, gulrot, sellerirot og purre i terninger.
- Skrell potet, del i to og kok møre.
- Kok opp vann med salt, ha i gulrot og sellerirot og la koke i et par minutter.
- Ha i purre, la koke i ca. 20 sekunder og hell av kokevannet.
- Hell kokevannet av poteten og mos den grovt sammen med dijonsennep.
- Ha grønnsaker og egg i potetmosen, og rør rundt så egget ikke rekker å stivne.
- Smak til potetblandingen med salt og pepper, og la kjølne litt.
- Smelt smør i en stekepanne og og rør inn griljermel.
- Vend torsken forsiktig inn i potetblandingen og ha i en smurt ildfast form.
- Ha smør og griljermel over formen og stek i stekeovnen i ca. 25 minutter.
- Server med gressløk drysset over.