Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
30-40 min

Torsk i mandelpotetsuppe

En suppe som varmer og metter. Den er jevnet med poteter og er derfor uten hvetemel, men likevel tykk og fyldig.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær fisken i serveringsstykker.
  • Kok opp vann og smør i en kasserolle og ha i spinaten. Spinaten er klar når den faller sammen.

Mandelpotetsuppe

  • Skjær grønnsakene i biter.
  • Surr potet, løk, purre og hvitløk i smør i 30 sekunder, hell så over fiskekraft og melk.
  • Kok til alt er mørt og potetene begynner å gå i oppløsning.
  • Mos suppen med en stavmikser eller håndmoser.
  • Tilsett seterrømme, kok opp og smak til med salt og pepper.
  • Legg fiskestykkene i suppen og la trekke til fisken er gjennomkokt.

Servering

  • Ha spinat i en dyptallerken og ha suppe og fisken over.
  • Server med hollandaise over. Pynt gjerne med friske urter om du har det.