Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Dreyer+Hensley
30-40 min

Torsk i ovn

Torsk bakt i ovnen er noe av det enkleste du kan lage. Her kan du bruke det du har av grønnsaker i kjøleskapet hvis du ikke har det som står i oppskriften. Og sausen, den velger du etter ønske.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær torsken i serveringsstykker.
  • Skjær purre og stangselleri i biter, og gulrot i terninger.
  • Kok opp vann og kok grønnsakene i 2 minutter.
  • Hell av vannet, og legg grønnsakene og cherrytomatene over i en smurt ildfast form.
  • Legg torskestykkene over grønnsakene og dryss over litt salt, pepper og timian.
  • Her kan du velge selv om du vil lage en enkel hvitsaus eller bruke en posesaus du har kjøpt på butikken. Hvis du vil lage egen hvitsaus, følg steget under.
  • Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett mel og rør til du har en tykk og jevn masse, la koke under omrøring i ca. 2 minutt. Ta kjelen av varmen og tilsett litt og litt melk, mens du rører med en visp. Sett kjelen tilbake på varmen og kok opp. Smak til med salt og pepper, la koke i 5 minutter hvor du rører av og til.
  • Hell sausen over fisken.
  • Strø over ost, og stek retten i stekeovn i ca. 15 minutter.
  • Server med kokt potet.

Tips: Du kan også bruke ferdig grønnsaksblanding. Bruker du fryst blanding bør den være halvtint før du har den i formen.