Torsk med ciderkokt byggris og lun appelsinsaus

Torsk med ciderkokt byggris og lun appelsinsaus

Lag en frisk torskerett med eple og appelsin til middag neste gang du vil prøve noe nytt. I denne oppskriften er torsken panert med appelsinskall, timian og hvetemel.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering

Ingredienser

Antall porsjoner

Barley rice

Saus

Framgangsmåte

  • Skjær torsken i porsjonsstykker.

  • Riv skall av appelsin og bland sammen med hakket timian, salt og hvetemel.

  • Vend fisken i melblandingen og stek i olje på middels varme i 3-4 minutter på hver side.

Byggris

  • Kok byggrisen i eplecider i ca. 15 minutter, til den er mør.

  • Skjær eple i små terninger.

  • Smak til med salt og pepper, og rør inn epleterninger rett før servering så de blir varme, men ikke myke.

  • Rør inn ruccolasalat ved servering.

Saus

  • Ha appelsinjuice, olivenolje, vaniljesukker, salt og kajennepepper i en kasserolle, og varm forsiktig opp. Sausen må ikke koke.

  • Rør inn hakket persille rett før servering. 

Server torsken med byggris og appelsinsaus.