Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
30-40 min

Torsk med risotto

Kombinasjonen risotto og stekt torsk er en festrett, den gjør du ferdig mens gjestene setter seg ved bordet.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær torsken i serveringsstykker og dryss med salt. 

  • La stykkene ligge i 10 minutter, skyll av saltet i kaldt vann og tørk stykkene med tørkepapir.

  • Stek torskestykkene i en blanding av olivenolje og smør, ca. 3 minutter på hver side.

Risotto

  • Kok opp hvitvin, vann og buljongterning. Hold kraften varm. 

  • Finhakk løk og hvitløk, og surr i litt olivenolje sammen med ris på middels varme. Det skal ikke steke, bare bli litt mykt.

  • Hell på så mye kraft at det nesten dekker risen. La kraften koke inn under stadig omrøring før du heller i mer kraft.

  • Når du har spedd med ca. to tredeler av kraften kan du smake på risen, den skal være al dente, ha en fast kjerne. Det tar ca. 18 mimutter å koke en god risottoris.

  • Stek kantareller lett brune i litt olivenolje og vend inn i risottoen.

  • Ha parmesanost, smør, mais og olivenolje i risottoen, og smak til med salt og pepper rett før servering.

  • Risottoen vil bli tykkere jo lenger den står, det er derfor viktig og servere umiddelbart.

Server stekt torsk med risotto.