Torsk med rotmos og rødvinssaus
Torsk med rotmos er en klassiker! Server med en deilig, hjemmelaget rødvinssaus og ta juletorsken til nye høyder.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 150 °C.
- Dryss salt på torsken og la den ligge i 10 minutter.
- Skyll den godt i kaldt vann og tørk den lett med tørkepapir.
- Skjær torsken i serveringsstykker.
- Ha olivenolje, krydder, ingefær og skall av appelsin i en ildfast form og legg i torskestykkene med skinnet opp.
- Bak i stekeovnen i ca. 15 minutter.
- Dra skinnet forsiktig av rett før servering.
Rotmos
- Skrell og skjær gulrot og kålrot i biter, og kok dem møre i vann med rosmarin og sitronskiver.
- Kok til grønnsakene er helt møre, og kast rosmarin og sitron.
- Hell av kokevannet og mos gulrot og kålrot sammen med smør og matfløte til en grov mos.
- Smak til med salt og pepper.
Rødvinssaus
- Finhakk sjalottløk, gressløk og timian og surr alt i litt smør til løken er myk.
- Tilsett rødvin og fiskekraft, og kok inn til det halve.
- Sil sausen og pisk inn smøret.
- Smak til med salt og pepper.
- Server torsken med rotmos, rødvinssaus og mandelpotet.
Tips: Om du ønsker mer smak kan du legge noen hele hvitløksfedd i formen sammen med torsken.