Gå til hovedinnhold
Photo: Godfisk
40-50 min

Juletorsk med ertepuré og karamelliserte sjalottløk

Torskefilet med ertepure smaker himmelsk i julen. Denne oppskriften er lett å lage, og gir samt den gode julefølelsen. Lett, sunn og god mat med masse smak.

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skrell gulrøtter og kutt i store biter, kokes al dente i lettsaltet vann.
  • Rens løken og del i halve.
  • Stek baconterningene til de blir sprø, ta ut baconet og bruk fettet i pannen til å steke løken på lav varme.
  • Når løken begynner å bli mør, ha i sukker og soya i pannen og la det koke inn på lav varme til en sirup.
  • Kok opp ertene i kyllingkraften. Ha i en blender eller foodprosessor og kjør til ønsket konsistens. Rør inn smøret og smak til med salt.
  • Lag rødvinsausen. Finhakk sjalottløk og kok med rødvin uten lokk til det bare er litt væske igjen. Skjær smør i terninger og rør inn en terning om gangen. Sausen må ikke koke mens smøret røres inn, da skiller den seg.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Skjær fisken i 4 pene stykker.
  • Kok opp vann i en stor gryte, ha i godt med salt. Skru ned for varmen og legg fiskestykkene i vannet. La fisken trekke i ca 7-10 min avhengig av tykkelse.
  • Stek gulrotbitene i en stekepanne med smør og dryss med hakket persille.
  • Dander fisken på ertepureen, topp med sprø bacon og legg løk og gulrot rundt.
  • Server med kokte småpoteter og rødvinsaus.

Tips - Du kan kjøpe ferdig rødvinssaus i butikken om du ønsker.