Torsketunger
Sprøstekte torsketunger hører til norsk tradisjonsmat, og bør nytes i skreisesongen. I denne oppskriften serverer du dem med en hjemmelaget og smakfull tartarsaus.
Fremgangsmåte
Skyll torsketungene og tørk dem med tørkepapir.
Skill egg og pisk eggehvite og salt til mykt skum.
Bland griljermel med salt og kajennepepper i en tallerken.
Vend torsketungene først i eggehvite, så i griljermel.
Varm olje i stekepanne til den har god varme, og stek torsketungene til de er gyllenbrune og gjennomstekte.
Tartarsaus
Kok egg hardkokt, avkjøl og grovhakk.
Finhakk persille, sylteagurk, kapers og løk, og bland dette sammen med egg.
Tilsett majones og rør inn litt lake fra sylteagurk til du får en tykk, men smidig saus.
Smak til med litt sukker, salt og hvit pepper.
Server torsketungene sammen med tartarsaus og sitronbåter ved siden av.