Vi har mange tradisjoner med fisk og sjømat knyttet til ulike sesonger på året. En ting er sikkert - det å spise fisk året rundt er både sundt og godt!
Sild er en tradisjon for mange i julen, og har vært en kjærkommen gjest på julebordet for generasjoner av nordmenn.
Ikke bare er torsk en sterk juletradisjon for mange, men den gir også et deilig avbrekk fra den tunge og feite julematen.
Hvit jul! Med sjømat på julebordet har du mange muligheter til å skape både høytid og fest. La deg inspirere av oppskriftene våre, og tilbered nydelig sjømat i julen.
Vi har samlet noen av våre aller beste oppskrifter med røkt laks og ørret som du kan servere neste gang du får gjester, eller hvis du bare vil ha litt ekstra kos. Perfekt som enkeltstående forretter eller som en del av tapasbordet.
Det er klart at det ikke blir skikkelig jul uten sild på bordet. Hvorfor ikke lage julesilden selv? Et sildeverksted kan være en morsom, kreativ og nyttig aktivitet for store og små! Her finner du hvordan du lager både klassisk sursild og andre hjemmelagde varianter.