Krabbe
De beste råvarene står seg godt alene. Taskekrabben kan spises naturell med sitron, loff og majones eller en rømmedressing smaksatt med chili eller dine favoritturter.
Biologi
Taskekrabben, den vanligste krabbearten i Norge, lever langs hele norskekysten opp til Troms, på dyp ned til 50 meter. Den trives i salt sjø med hard bunn, men vandrer også ut i skjellsand og leire innimellom steinbunn. Om vinteren vandrer krabben til varmere og dypere vann.
Krabben blir kjønnsmoden etter cirka syv år, og den gyter på høsten. Hunnen bærer eggene med seg under halen gjennom vinteren inntil de klekkes på sommeren. Krabbelarvene driver omkring i havet de første fire til seks ukene før de slår seg ned på bunnen. For å vokse må krabben skifte skall, og kjønnsmodne krabber skifter skall om høsten. Krabben livnærer seg av død fisk, musling og mark. For å knuse harde skall, er krabben utrustet med en form for tenner i magesekken.
Fisket
Krabbefisket foregår på høsten og vinteren, ettersom kvaliteten da er best og krabben er på sitt mest kjøttrike. Redskapene er teiner eller garn. Fra svenskegrensa til og med Rogaland er minstemålet 11 cm. I resten av landet er det 13 cm. Krabbe skal måles over skallets største bredde.
Område
Finnes langs hele norskekysten opp til Troms.