Gå til hovedinnhold
Ballansert kost på bord

Kostrådene

Maten vi spiser har stor påvirkning på helsa vår og kostrådene beskriver hva du bør spise for å holde deg sunn og frisk. Rådene anbefaler oss å spise mer sjømat.

I august 2024 lanserte helsemyndighetene nye nasjonale kostråd. I likhet med de gamle kostrådene anbefaler de også denne gang å spise sjømat to-tre ganger i uken. Gjennom kampanjer og ukemenyer vil vi i Godfisk  inspirere og gjøre det enkelt for nordmenn å spise sjømat oftere.  

Les mer om hvorfor det er sunt å spise fisk og sjømat her.

Helsedirektoratets kostråd

  • Ha et variert kosthold, velg mest mat fra planteriket og spis med glede.   
  • Frukt, bær eller grønnsaker bør være en del av alle måltider.  
  • La grovt brød eller andre fullkornsprodukter være en del av flere måltider hver dag.  
  • Velg oftere fisk og sjømat, bønner og linser enn rødt kjøtt. Spis minst mulig bearbeidet kjøtt.  
  • Ha et daglig inntak av melk og meieriprodukter. Velg produkter med mindre fett.  
  • Godteri, snacks og søte bakevarer bør begrenses.  
  • Drikk vann!  

Du kan lese mer om kostrådene på Helsedirektotatet sine nettsider og få tips til hvordan du skal komme i gang med å spise mer fisk her.