Er man i en alder der man begynner å interessere seg for helse og trening, er makrellpålegget kilde til store helsemessige fordeler, spesielt proteinene er gode for restitusjon og bygging av muskler, samt at omega-3 kan friste med fordeler som blant annet bedre hud, et sunnere hjerte og forbedre nivåene av kolesterol i blodet. - Mange som trener er spesielt opptatt av proteiner. Makrell i tomat er en super kilde til dette. I tillegg til proteinene er de sunne fettsyrene slik som omega-3, vitamin D og B12 svært viktig for unge kropper i utvikling, og hvis man er i fysisk aktivitet, sier Grönberg.
Hun forklarer hvorfor nettopp omega-3 er så viktig for oss. - Disse fettsyrene har mange viktige oppgaver i kroppen, og er spesielt viktig for nervesystemet og utviklingen av hjernen. De har også funksjoner i hud, hjerte og forebygging av karsykdommer.
I tillegg er makrell i tomat ofte et billigere alternativ en andre proteiner. Den er like sunn året rundt og må heller ikke tilberedes, noe som kan være et stort pluss i en travel hverdag for unge mennesker. Visste du at det er like mye protein i makrell i tomat som i typisk «treningsmat» som cottage cheese? Det er i hvert fall ingen tvil om at makrell i tomat skaper mye debatt rundt brødfjøla. Inger Beate Standal viser ingen tvil om hvor hun står. - Det som er med makrell i tomat er at det er veldig enkelt, sunt og godt og noe man kan spise året rundt, avslutter Standal.