Moules frites
Blåskjell smaker utrolig godt og er i tillegg raskt å lage. Med hjemmelagde potetbåter og en rask aïoli blir retten fort en ny favoritt!
Fremgangsmåte
Enkle potetbåter
- Sett stekeovnen på 200 grader.
- Kutt potet i båter, vend i litt matolje, hvitløk og timian.
- Legg potetbåtene på stekebrett. Ha på salt og pepper etter egen smak.
- Stek i 20-30 minutter til poteten er mør.
Aïoli
- Finhakk hvitløk og ha alle ingrediensene i en bolle. Visp godt sammen.
Tilbered blåskjellene
- Vask blåskjellene i kaldt vann, fjern ødelagte/skadde skjell.
- Grovkutt sjalottløk, hvitløk og persille.
- Varm smør og surr sjalottløk og hvitløk i noen sekunder.
- Ha i blåskjell og hvitvin. Dekk til med lokk og damp i ett minutt eller til blåskjellene har åpnet seg. Kast de som ikke åpnet seg.
- Vend inn hakket persille og server med potetbåtene og aioli.