Breiflabb med stekt sopp og rødvinssaus
Imponer gjestene med breiflabb servert med rødvinssaus, stekt sopp grønnkålchips og bakt potet. Start med poteten siden den tar lengst tid.
Fremgangsmåte
- Stek breiflabbfilet hel i en blanding av smør og olivenolje til den får en gyllen brunfarge på begge sider.
- Sett ned varmen og la den steke i ca. 3 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen på fileten.
- Dryss salt og pepper på og skjær breiflabben i serveringsstykker.
Rødvinssaus
- Finhakk sjalottløk, gressløk og timian.
- Surr sjalottløk og timian i litt smør, og tilsett rødvin og fiskekraft. Kok inn til det halve.
- Sil sausen og pisk inn smør. Smak til med salt og pepper.
Soppblanding
- Del sjampinjong og aromasopp i passe store biter.
- Finhakk sjalottløk og stek i olivenolje med sopp, og litt timian, salt og pepper.
Grønnkålchips
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Rens grønnkål for stilker og riv den i grove biter.
- Ha det i en bolle, hell over rapsolje og bland godt.
- Legg bakepapir på et stekebrett og fordel grønnkål utover.
- Stek midt i stekeovnen til grønnkålen er tørr og sprø, ca. 15 minutter.
- Dryss over litt havsalt.
Potet
- Sett stekeovnen på 225 °C.
- Bak potet dekket i aluminiumsfolie i stekeovnen i 50 minutter.
Servering
- Server breiflabb med rødvinssaus, soppblandingen og bakt potet. Pynt gjerne med frisk timian.