Spicy ramen med breiflabb
Ramen kan varieres i det uendelige. Her har vi en spicy variant med breiflabb, spisskål, vårløk og chili. Start med nudlene, de tar lengst tid.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 120 °C.
Skjær breiflabb i tynne skiver og dryss lett med maisennamel over.
Stek breiflabben i rapsolje i 1 minutt på hver side, og sett til side.
Nudler
Dryss natron utover et bakepapir og bak i stekeovnen i 1 time.
Bland bakt natron med varmt vann til det er løst opp, tilsett kaldt vann og deretter mel.
Jobb deigen sammen til en knudrete deig og kna i 5 minutter.
Pakk deigen i plast og la den hvile på benken i 20 minutter.
Kna den i 5 minutter til, pakk i plast igjen og la den hvile 1 time i kjøleskapet.
Ta ut deigen og del den i 4 like store deler.
Rull hver porsjon på en pastamaskin. Begynn på bredeste tykkelse og jobb den inn, en etter en, til du når tykkelse 2.
Skjær tynne nudler for hånd eller kjør igjennom pastakutteren som følger med pastarullen. Bruk godt med mel for å holde nudlene adskilt.
Kok nudlene i 2 minutter og 15 sekunder i usaltet vann.
Skyll nudlene i kaldt vann mens du rører godt rundt.
Dypp nudlene ett par sekunder i det kokende vannet igjen, før de plasseres i bollen.
Suppe
Ha vann, kombu og shiitake i en kasserolle og varm opp til 60 °C. La det trekke i 1 time på denne temperaturen og sil vannet slik at du sitter igjen med kraften.
Varm opp kraften til 95 °C, tilsett bonitoflak og la det trekke i 1 minutt. Sil til du har en klar kraft.
Tilsett soyasaus og chili garlic paste.
Bland maisennamel med kaldt vann, rør godt sammen og hell over i den kokende suppen under konstant pisking.
Tilbehør
Kutt spisskål i strimler og kok i 2 minutter.
Finhakk chili og kutt vårløk i tynne skiver.
Legg nudler, spisskål og breiflabb i bunn av en suppeskål. Hell kokende suppe over og topp med vårløk og chili. Drypp litt sesamolje over.
Tips: Les mer her om hvor du kan få tak i ingrediensene. Lag gjerne større porsjoner med nudler og frys dem. Nudler i fryst tilstand skal kokes i 2 minutter og 30 sekunder.