Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
30-40 min

Grillet breiflabb i marinade

Breiflabb er en fast fisk som passer bra på grillen. Med grønnsaksspyd og mangosalsa har du sommerens diggeste grillmat, som ikke bare er godt men også utrolig sunt!

Ingredienser

Fremgangsmåte

Mangosalsa

  • Finhakk ingrediensene til salsa og bland dem med saften av lime.
  • La salsaen trekke ca. 2 timer i kjøleskap slik at smakene får blande seg godt.

Breiflabb

  • Skjær breiflabb i serveringsstykker.
  • Finhakk hvitløk og urtene til marinaden og bland dem med saft av sitron, olivenolje, salt og pepper.
  • Legg breiflabbstykkene i marinaden i ca. 30 minutter.
  • Ta fisken opp av marinaden og tørk den godt. Pensle med litt olje og legg den på god varm grill i ca. 5 minutter.

Grønnsaksspyd

  • Skrell løk og gi dem et oppkok i vann.
  • Tre løk og cherrytomater vekselvis på spyd, pensle med olje og dryss over litt salt og pepper.
  • Grill spydene rett på varm grill, snu dem ofte.

Servering

  • Server grillet breiflabb med grønnsaksspyd og mangosalsa.