Marinert breiflabb i spicy kokossuppe
Lyst på noe skikkelig eksotisk og smakfullt til middag? Da bør du prøvde denne oppskriften med breiflabb i kokossuppe med asiatiske smaker.
Fremgangsmåte
-
Finhakk hvitløk og riv ingefær.
-
Lag en marinade av hvitløk, ingefær, chilisaus, oyster sauce, soyasaus, worchestershiresaus, sitronsaft, rapsolje og sesamolje.
-
Pensle breiflabbkotelettene med marinaden og la dem ligge på benken i 30 minutter.
-
Stek kotelettene i rapsolje på middels varme, i 2- 3 minutter på hver side. Etterstek i stekeovn dersom kotelettene er veldig tykke.
Suppe
-
Finhakk hvitløk, chili og ingefær.
-
Kok opp kyllingbuljong og kokosmelk i en kasserolle og la det koke inn i ca. 5 minutter.
-
Tilsett hvitløk, chili, ingefær, limebladet og fløte, og la suppen trekke litt.
-
Jevn ut suppen med maisennamel utblandet i kaldt vann, til ønsket tykkelse.
-
Smak til med salt og pepper, og ta gjerne ut limebladene før servering.
Grønnsaker
-
Skjær rødløk og sukkererter i tynne strimler, og vårløk i biter.
-
Ha rikelig med vann i en kasserolle og kok opp.
-
Tilsett alle grønnsakene, kok opp vannet igjen og trekk kasserollen av varmen.
-
La grønnsakene trekke i ca. 1 minutt og hell av vannet.
Ha grønnsaker i suppetallerkener, hell over suppen og legg breiflabbkotelettene på toppen. Dryss frisk gressløk over.