Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
30-40 min

Marinert breiflabb i spicy kokossuppe

Lyst på noe skikkelig eksotisk og smakfullt til middag? Da bør du prøvde denne oppskriften med breiflabb i kokossuppe med asiatiske smaker.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Finhakk hvitløk og riv ingefær.

  • Lag en marinade av hvitløk, ingefær, chilisaus, oyster sauce, soyasaus, worchestershiresaus, sitronsaft, rapsolje og sesamolje.

  • Pensle breiflabbkotelettene med marinaden og la dem ligge på benken i 30 minutter.

  • Stek kotelettene i rapsolje på middels varme, i 2- 3 minutter på hver side. Etterstek i stekeovn dersom kotelettene er veldig tykke.

Suppe

  • Finhakk hvitløk, chili og ingefær.

  • Kok opp kyllingbuljong og kokosmelk i en kasserolle og la det koke inn i ca. 5 minutter.

  • Tilsett hvitløk, chili, ingefær, limebladet og fløte, og la suppen trekke litt.

  • Jevn ut suppen med maisennamel utblandet i kaldt vann, til ønsket tykkelse. 

  • Smak til med salt og pepper, og ta gjerne ut limebladene før servering.

Grønnsaker

  • Skjær rødløk og sukkererter i tynne strimler, og vårløk i biter.

  • Ha rikelig med vann i en kasserolle og kok opp.

  • Tilsett alle grønnsakene, kok opp vannet igjen og trekk kasserollen av varmen.

  • La grønnsakene trekke i ca. 1 minutt og hell av vannet.

Ha grønnsaker i suppetallerkener, hell over suppen og legg breiflabbkotelettene på toppen. Dryss frisk gressløk over.