Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
50-60 min

Ovnsbakt breiflabb

Breiflabb kan du marinere og steke i stekeovnen. Dette er en rett som er enkelt å tilberede når du skal invitere venner på besøk. 

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær fisken i serveringsstykker.

  • Finhakk hvitløk, estragon, gressløk og persille, og press saften av sitron.

  • Rør sammen ingrediensene til marinaden, og la fisken ligge i marinaden i ca. 30 minutter.

  • Skjær squash, sjampinjong og paprika i biter, og legg dem i en smurt ildfast form.

  • Legg den marinerte fisken over og fordel marinaden over grønnsakene og fisken.

  • Stek formen i stekeovnen i ca. 20 minutter.

Potetmos

  • Skrell potet, skjær i terninger, og kok møre i usaltet vann.

  • Mos potetene, og rør inn smør og melk til passe konsistens.

  • Smak til med salt og pepper.

Server ovnsbakt breiflabb med potetmos. Pynt gjerne med litt gressløk drysset over.