Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
50-60 min

Ovnsbakt breiflabb med potetmos

Breiflabb kan du marinere og steke i stekeovnen for et nydelig resultat. Dette er en oppskrift som er enkel å tilberede når du skal invitere venner på besøk.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær fisken i serveringsstykker.
  • Finhakk hvitløk, estragon, gressløk og persille, og press saften av sitron.
  • Rør sammen ingrediensene til marinaden, og la fisken ligge i marinaden i ca. 30 minutter.
  • Skjær squash, sjampinjong og paprika i biter, og legg dem i en smurt ildfast form.
  • Legg den marinerte fisken over og fordel marinaden over grønnsakene og fisken.
  • Stek formen i stekeovnen i ca. 20 minutter.

Potetmos

  • Skrell potet, skjær i terninger, og kok møre i usaltet vann.
  • Mos potetene, og rør inn smør og melk til passe konsistens.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Server ovnsbakt breiflabb med potetmos. Pynt gjerne med litt gressløk drysset over.