Gå til hovedinnhold
Foto: Alf Børjesson
Cooking time30-40 min
Difficulty levelMedium

Spansk fiskegryte med breiflabb

Denne smaksrike fiskegryten innholder både blåskjell, breiflabb, sjøkreps og reker, og du trenger bare servere brød til. På spansk heter denne retten Zarzuela.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg.
  • Skjær breiflabb i porsjonsstykker og rens sjøkreps.
  • Grovhakk løk, finhakk chili og surr i olivenolje på middels varme til løken er myk, ca. 5 minutter.
  • Tilsett hermetiske tomater og la alt surre 1-2 minutter.
  • Hell på vann og la det småkoke i 4-5 minutter.
  • Legg blåskjell og breiflabb i sausen og la det småkoke til alt er gjennomkokt og blåskjellene har åpnet seg.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Legg rekene i suppen.
  • Rist hasselnøtter lett på en tørr stekepanne, og knus fint i en morter eller hurtigmikser med hvitløk, anisfrø og persille.
  • Tilsett litt vann sammen med blandingen, slik at det blir en puré.
  • Rør blandingen forsiktig i retten og smak til med salt og pepper om nødvendig.
  • Server gryten med brød til.