Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
30-40 min

Spyd med breiflabb og grønnsaker

Tapas er kanskje mest kjent som små munnfuller, men kan også serveres som små retter. Et spyd med fisk og grønnsaker er et godt alternativ til en slik rett.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Kok potetene så de er nesten møre.
  • Skjær fisk, potet, squash og paprika i like store biter.
  • Finhakk hvitløk, chili og koriander, og bland sammen ingrediensene til marinaden.
  • Legg fisk, potet og grønnsaker i marinaden og la ligge i et par timer.
  • Tre fisk, potet og grønnsaker på spyd.
  • Stek spydene i stekepanne eller på grillen til fisken er ferdig, ca. 2 minutter.

Raita

  • Del agurk på langs og skrap ut kjernene.
  • Riv den grovt og la den renne litt av seg.
  • Bland agurk med matyoghurt, hakket koriander, finhakket hvitløk og spisskummen.Smak til med salt og pepper.

Servering

  • Server spydene med raita ved siden av.