Stekt breiflabb i sitrussaus
Breiflabb, også kalt marulk, er ofte å finne på menyen hos restauranter. Stekt breiflabb kan serveres med mange gode sauser og passer utmerket når du skal invitere gjester.
Fremgangsmåte
- Stek breiflabbkotelettene i en blanding av smør og olivenolje i ca. 1 minutter på hver side på god varme.
- Sett ned varmen og la fisken ettersteke i noen minutter til den er gjennomstekt.
- Dryss salt og pepper over.
Saus
- Kok klementin og fiskekraft til en mos, og kok deretter blandingen inn til det halve.
- Tilsett kremfløte og Grand marnier, og kok inn til det halve.
- Rør inn smør, litt om gangen.
- Tilsett revet klemetinskall rett før servering.
Salat
- Finhakk sjalottløk og surr i smør til den blir myk.
- Tilsett blader av hjertesalat og vend den inn så de faller sammen.
- Server breiflabb med sitrussaus, salat og kokte poteter.
Tips: Andre typer sitrusfrukt kan også brukes.