Stekt breiflabb i sitrussaus
Breiflabb, også kalt marulk, er ofte å finne på menyen hos restauranter. Stekt breiflabb kan serveres med mange gode sauser og passer utmerket når du skal invitere gjester.
Fremgangsmåte
Stek breiflabbkotelettene i en blanding av smør og olivenolje i ca. 1 minutter på hver side på god varme.
Sett ned varmen og la fisken ettersteke i noen minutter til den er gjennomstekt.
Dryss salt og peppermix over.
Saus
Kok klementin og fiskekraft til en mos, og kok deretter blandingen inn til det halve.
Tilsett kremfløte og Grand marnier, og kok inn til det halve.
Rør inn smør, litt om gangen.
Tilsett revet klemetinskall rett før servering.
Salat
Finhakk sjalottløk og surr i smør til den blir myk.
Tilsett blader av hjertesalat og vend den inn så de faller sammen.
Server breiflabb med sitrussaus, salat og kokte poteter.
Tips: Andre typer sitrusfrukt kan også brukes.