Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreye
50-60 min

Stekt breiflabb med soltørket tomat og blomkålkrem

Breiflabb er en fast og fin fisk som passer yppelig når du skal invitere venner på besøk. Stek breiflabben og server den med soltørket tomat og blomkålkrem.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 175 °C.
  • Skjær breiflabb i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.
  • Stek stykkene i olivenolje, ca. 4 minutter på hver side.

Tomatolje

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.
  • Finhakk soltørkede tomater.
  • Bland tomatene med olivenolje og smak til med salt og pepper.

Blomkålkrem

  • Del blomkål i buketter og ha dem i en kasserolle.
  • Hell over vann til det dekker og kok til bukettene er møre.
  • Varm opp matfløte i en liten kasserolle.
  • Mos blomkål for hånd eller kjør den i foodprosessor med mesteparten av matfløten, smør og snøfrisk.
  • Tilsett mer matfløte til konsistensen blir passe.
  • Smak til med salt og pepper.

Ovnsbakte poteter

  • Del potet i båter og vend dem i litt olje.
  • Ha potetbåtene på et stekebrett, dryss med salt og pepper, og stek dem i stekeovnen i 20-25 minutter.

Tilbehør

  • Kok opp vann med smør og salt, og la spinatbladene få et raskt oppkok så de faller sammen.
  • Server breiflabben med tomatolje, blomkålkrem, ovnsbakte poteter og dampet spinat.