Hysepinner med syrlig kinakål
Hva med å prøve en ny vri på de klassiske fiskepinnene? Sprø hysepinner med en syrlig kinakålsalat er en sunn, enkel og god middag.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 175 °C.
- Skjær hysen i strimler.
- Pisk egg og ha det i en dyp tallerken.
- Mal mandlene. Bland sammen malte mandler, salt og pepper, og ha det i en dyp tallerken.
- Vend hysestrimlene i egg og deretter i mandelblandingen. Legg dem på en stekebrett dekket med bakepapir.
- Bak fiskepinnene i stekeovnen i ca. 25 minutter. Vend dem gjerne over på andre siden etter halve steketiden er gått.
Kålsalat
- Skjær kinakål i små biter, riv ingefær og finhakk persille.
- Ha kinakål i en kasserolle, hell på appelsinjuice og bland inn ingefær og sukker.
- Kok opp og la det småkoke til kinakålen er mør, ca. 10 minutter.
- Rør inn smør og smak til med salt, pepper og persille.
Servering
- Server hysepinner med kål og byggris, og topp gjerne med persille.