Klassisk fiskesuppe
Prøv denne deilige klassiske fiskesuppen. Du kan velge din favorittfisk enten det er hyse, torsk eller steinbit, alle passer i denne suppen. Server suppen med godt brød og smør som tilbehør, en sikker vinner!
Fremgangsmåte
- Skjær fisken i terninger og halvparten av gulrot i tynne strimler. Legg til side. Disse skal i suppen helt til slutt.
- Skjær sellerirot, persillerot og resten av gulroten i små terninger.
- Smelt smør, rør inn mel og spe med fiskekraft til en klumpfri suppe.
- Tilsett grønnsaksterningene og kok suppen i ca. 10 minutter.
- Ta grønnsakene ut av suppen.
- Press saft av sitron og rør sammen karri, pepper, eggeplomme og kremfløte.
- Rør blandingen inn i suppen og gi den et raskt oppkok under omrøring.
- Tilsett fisk og gulrotstrimler, og la suppen trekke til fisken er ferdig, ca. 5 minutter.
- Smak til med salt.
- Server suppen med gressløk drysset over, og med brød ved siden av.