Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Isidor
30-40 min

Klassisk fiskesuppe

Prøv denne deilige klassiske fiskesuppen. Du kan velge din favorittfisk enten det er hyse, torsk eller steinbit, alle passer i denne suppen. Server suppen med godt brød og smør som tilbehør, en sikker vinner!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær fisken i terninger og halvparten av gulrot i tynne strimler. Legg til side. Disse skal i suppen helt til slutt.
  • Skjær sellerirot, persillerot og resten av gulroten i små terninger.
  • Smelt smør, rør inn mel og spe med fiskekraft til en klumpfri suppe.
  • Tilsett grønnsaksterningene og kok suppen i ca. 10 minutter.
  • Ta grønnsakene ut av suppen.
  • Press saft av sitron og rør sammen karri, pepper, eggeplomme og kremfløte.
  • Rør blandingen inn i suppen og gi den et raskt oppkok under omrøring.
  • Tilsett fisk og gulrotstrimler, og la suppen trekke til fisken er ferdig, ca. 5 minutter.
  • Smak til med salt.
  • Server suppen med gressløk drysset over, og med brød ved siden av.