Klassisk fiskesuppe
Prøv denne klassiske fiskesuppen på en kald høstkveld. Du kan velge din favorittfisk enten det er hyse, torsk eller steinbit, alle passer i denne suppen.
Fremgangsmåte
-
Skjær fisken i terninger og halvparten av gulrot i tynne strimler. Legg til side. Skal i suppen helt til slutt.
-
Skjær sellerirot, persillerot og resten av gulrot i små terninger.
-
Smelt smør, rør inn mel og spe med fiskekraft til en klumpfri suppe.
-
Tilsett grønnsaksterningene og kok suppen i ca. 15 minutter.
-
Ta grønnsakene ut av suppen.
-
Press saft av sitron og rør sammen karri, kajennepepper, eggeplomme og kremfløte.
-
Rør blandingen inn i suppen og gi den et raskt oppkok under omrøring.
-
Tilsett fisk og gulrotstrimler, og la suppen trekke til fisken er ferdig, ca. 5 minutter.
-
Smak til med salt.
Server suppen med gressløk drysset over, og med brød ved siden av.