Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
30-40 min

Klassisk fiskesuppe

Prøv denne klassiske fiskesuppen på en kald høstkveld. Du kan velge din favorittfisk enten det er hyse, torsk eller steinbit, alle passer i denne suppen.

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær fisken i terninger og halvparten av gulrot i tynne strimler. Legg til side. Skal i suppen helt til slutt.

  • Skjær sellerirot, persillerot og resten av gulrot i små terninger.

  • Smelt smør, rør inn mel og spe med fiskekraft til en klumpfri suppe.

  • Tilsett grønnsaksterningene og kok suppen i ca. 15 minutter.

  • Ta grønnsakene ut av suppen.

  • Press saft av sitron og rør sammen karri, kajennepepper, eggeplomme og kremfløte.

  • Rør blandingen inn i suppen og gi den et raskt oppkok under omrøring.

  • Tilsett fisk og gulrotstrimler, og la suppen trekke til fisken er ferdig, ca. 5 minutter.

  • Smak til med salt.

Server suppen med gressløk drysset over, og med brød ved siden av.