Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Dreyer Hensley
50-60 min

Bacalao à Lagareiro med knuste poteter

Prøv denne tradisjonelle portugisiske klippfiskretten med knuste poteter og grønnsaker. 

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Legg klippfisken på et brett, hell over halvparten av olivenoljen og toppe bitene med hvitløksfedd og laurbærblad.  
  • Sett brettet i ovnen på 220 grader i 15-20 minutter.  
  • Øs over litt olivenolje underveis så den holder seg saftig og får en fin farge.  

Knuste poteter: 

  • Koke småpoteter med skall i 10 minutter.  
  • Hell av vannet og bake de ferdig i ovn eller på grillen.  
  • Vend de i sen panne med stekt løk og hvitløk og gi de en dytt med hånden slik at de knuses og tar opp den gode smaken.  

Frest spinat: 

  • Frese strimler sjalottløk og chili i olivenolje.  
  • Tilsette spinat og salt og rese i 40 sekunder 
  • Dryss over litt sitron, revet ingefær og litt hakket koriander.