Foto: Studio Dreyer Hensley
Bacalao à Lagareiro med knuste poteter
Prøv denne tradisjonelle portugisiske klippfiskretten med knuste poteter og grønnsaker.
Fremgangsmåte
- Legg klippfisken på et brett, hell over halvparten av olivenoljen og toppe bitene med hvitløksfedd og laurbærblad.
- Sett brettet i ovnen på 220 grader i 15-20 minutter.
- Øs over litt olivenolje underveis så den holder seg saftig og får en fin farge.
Knuste poteter:
- Koke småpoteter med skall i 10 minutter.
- Hell av vannet og bake de ferdig i ovn eller på grillen.
- Vend de i sen panne med stekt løk og hvitløk og gi de en dytt med hånden slik at de knuses og tar opp den gode smaken.
Frest spinat:
- Frese strimler sjalottløk og chili i olivenolje.
- Tilsette spinat og salt og rese i 40 sekunder
- Dryss over litt sitron, revet ingefær og litt hakket koriander.