Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
30-40 min

Klippfisk med selleristuing

Stuet selleri er et tradisjonsrikt, men kanskje glemt tilbehør som passer godt til kokt klippfisk. Dette er oppskriften på en ny søndagsmiddag.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær klippfisk i serveringsstykker.

  • Kok opp vann, legg i klippfisk og la den trekke på svak varme i ca. 15 minutter.

Selleristuing

  • Rens og skjær selleri i terninger, og kok dem møre i grønnsakbuljong. Ta vare på kokevannet.

  • Smelt smør i en kasserolle, rør inn hvetemel og spe med kokevannet fra sellerien.

  • La sausen koke i ca. 5 minutter, og rør inn matfløte og selleriterningene.

  • Smak til med salt og pepper og rør inn hakket persille like før servering.

Server klippfisk med selleristuing og poteter.