Klippfisk med tomatchutney
Her kommer smaken av dampet klippfisk til sin rett sammen med potetpuré og smørsaus. Tomatchutney er et smaksrikt og fargesterkt innslag i denne oppskriften.
Fremgangsmåte
Skjær klippfisk i serveringsstykker og damp dem forsiktig i en kasserolle med lite vann, i 10-15 minutter.
Sprøstek bacon i tørr stekepanne.
Rens aspargesbønnene, del dem i to på langs og kok i lettsaltet vann.
Smelt smør i en kasserolle like før servering og varm aspargesbønnene opp i smøret sammen med hakket gressløk.
Potetpuré
Skrell potet, skjær i terninger og kok møre i usaltet vann.
Hell av kokevannet og damp godt av potetene til de er tørre på overflaten.
Mos potetene og rør inn matfløte og smør.
Smak til med salt og pepper.
Smørsaus
Kok kremfløte i ca. 5 minutter.
Pisk inn romtemperert smør i små terninger. Sausen må ikke koke mens smøret røres inn, da vil den skille seg.
Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.
Tomatchutney
Finhakk chili, løk og hvitløk og surr i olje til løken er myk.
Rør inn tomatpuré og hermetiske tomater, og kok til den tykner.
Smak til med salt og pepper.
Skjær cherrytomatene i biter og bland dem inn like før servering.
Server klippfisk med aspargesbønner, potetpuré, smørsaus og tomatchutney.