Kveite med friske grønnsaker
Kveite er regnet som en av våre aller fineste fisker, og sammen med friske, grønne grønnsaker som tilbehør får du et festmåltid som vil falle i smak hos dine gjester.
Fremgangsmåte
Skjær kveiten i serveringsstykker og dryss over salt og pepper.
Legg stykkene i en dyp stekepanne og hell på olivenolje så fisken dekkes.
Varm oljen til 70 °C, bruk steketermometer.
La fisken trekke i ca. 5 minutter.
Smørsaus
Kok hvitvinseddik og hvitvin inn til en tredel.
Tilsett kremfløte og kok opp.
Ta kasserollen vekk fra varmen og pisk inn kaldt smør i små biter. Sausen må ikke koke mens smøret piskes inn, da blir den tynn.
Smak til med salt og pepper, og rør inn hakket gressløk.
Tilbehør
Rens asparges og stek i olivenolje og smør i ca. 2 minutter. Smak til med salt og pepper.
Kok erter i vann med litt smør, salt og pepper, i ca. 2 minutter.
Vend karse i litt olivenolje.
Server kveiten med smørsaus, asparges, erter og karse.