Crispy fish fingers
Crispy fish fingers er en nydelig vri på de tradisjonelle fiskepinnene. Med digg tilbehør som søtpotet-fries og mais- og paprikasalsa er den en sikker vinner for liten og stor!
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 225 grader varmluft. Skjær søtpotetene i staver. Legg dem på bakepapir i en langpanne, og ha krydder og olje over. Bland godt. Stekes i 20–25 minutter.
- Bland deretter griljermel (eller panko om du foretrekker det) med salt og pepper. Her kan du også eksperimentere med andre krydder i paneringsblandingen. Spisskummen, røkt paprika eller litt cayennepepper kan anbefales.
- Pisk egget lett sammen i en annen bolle.
- Del opp fiskefiletene i passe stykker. Vend dem først i egget, så i brødblandingen.
- Varm smør og olje i en stekepanne, og stek fiskepinnene på medium varme til de er gyllenbrune og sprø.
Mangodip
- Bland creme fraiche med mangochutney, og pepre etter smak.
Mais- og paprikasalsa
- Skjær paprikaen i små terninger, bland med finhakket koriander, maiskorn, pepper og salt, og skvis over limesaft.
Anrett fisk, søtpotet, mais- og paprikasalsa og mangodip på et fat. Skvis over litt lime og server. God middag!