Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Høstens grønnsaker blir i denne oppskriften bakt i stekeovnen med gode smaker. En perfekt match til krydderstekt laks.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 °C.
Skjær laksen i serveringsstykker.
Bland sammen malt fennikel, malt nellik, paprikapulver, chilipulver og salt.
Stek fisken i smør og olje til den får farge, ca. 2 minutter på hver side.
Ovnsbakte grønnsaker
Vask potet og skjær i store båter.
Del sjalottløk i tre, og skjær gulrot, kålrot, persillerot og sellerirot i staver.
Bland potet, sjalottløk, gulrot, kålrot, persillerot, sellerirot og aspargesbønner sammen, og ha i en smurt ildfast form.
Finhakk chili og ingefær, og bland med olivenolje, grønnsaksbuljong, sitronsaft og sukker, og hell over grønnsakene.
Vend grønnsakene i blandingen og bak i stekeovnen til grønnsakene er møre.
Server stekt laks med de ovnsbakte rotgrønnsakene.