Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
40-50 min

Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Høstens grønnsaker blir i denne oppskriften bakt i stekeovnen med gode smaker. En perfekt match til krydderstekt laks.

Ingredienser

Fremgangsmåte

Ovnsbakte grønnsaker

  • Vask potet og skjær i store båter.
  • Del sjalottløk i tre, og skjær gulrot, kålrot, persillerot og sellerirot i staver.
  • Bland potet, sjalottløk, gulrot, kålrot, persillerot, sellerirot og aspargesbønner sammen, og ha i en smurt ildfast form.
  • Finhakk chili og ingefær, og bland med olivenolje, grønnsaksbuljong, sitronsaft og sukker, og hell over grønnsakene.
  • Vend grønnsakene i blandingen og bak i stekeovnen til grønnsakene er møre.

Krydderstekt laks

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær laksen i serveringsstykker.
  • Bland sammen malt fennikel, malt nellik, paprikapulver, chilipulver og salt.
  • Stek fisken i smør og olje til den får farge, ca. 2 minutter på hver side.
  • Server stekt laks med de ovnsbakte rotgrønnsakene.