Laks og grønnsaker i ovn
Dette er en enkel vinneroppskrift som fort blir en favoritt. Mens middagen godgjør seg i stekeovnen har du tid til å dekke bordet og ta ut av oppvaskmaskinen.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Skjær laksen i serveringsstykker.
- Skjær rødløk i båter, paprika i biter og purre, gulrot og squash i skiver.
- Bland olivenolje, timian, oregano og grønnsaker i en bolle, og ha blandingen over i en ildfast form.
- Drypp et par spiseskjeer vann over grønnsakene og legg laksestykkene over.
- Dryss over salt og pepper, og dekk formen med aluminiumsfolie.
- Stek i stekeovnen i ca. 20-25 minutter. Sjekk om fisken er ferdig ved å trykke lett på den. Hvis den flaker seg er den klar til servering.
- Server med lettrømme.
Tips: Varier med grønnsaker og urter etter eget ønske. En kjempefin rett å lage hvis du har noen slitne grønnsaker i kjøleskapet! Prøv gjerne sweet chilisaus, soyasaus eller sitronsaft på fisken for å gi den en ny smak.